“De Volvo C40 is gebaseerd op de populaire XC40 maar heeft een opvallendere en sportievere look”, vertelt Mathias. “De C40 is ook het eerste Volvo-model dat enkel en alleen elektrisch op de markt wordt gebracht. De missie van Volvo is namelijk om tegen 2030 enkel nog volledig elektrische wagens te produceren.”

Voor professionelen is het fiscaal het interessantste om volledig elektrisch te gaan, maar de elektrische modellen hebben natuurlijk nóg troeven. Zo zijn ze voorzien van het Google Infotainment system en wordt er gebruikt gemaakt van een one pedal aandrijving, waardoor je kan rijden met slechts één pedaal.

“Bij beide modellen kan je bovendien kiezen tussen een single of twin engine uitvoering. Die twin engine heeft een indrukwekkende capaciteit van 408 pk, wat voor een extra belevingsfactor zorgt”, aldus Mathias.

Tom is het meest enthousiast over de ledverlichting op basis van pixeltechnologie. Hierbij passen de lampen zich automatisch aan aan de hoeveelheid licht die nodig is voor een optimale zichtbaarheid. “Een knap staaltje artificiële intelligentie, dat ons doet dromen over autonoom rijden.”

Een elektrische vloot om nieuw talent aan te trekken

Op vlak van fiscaliteit en employer branding is een elektrische vloot een slimme zet. Elektrische bedrijfswagens worden steeds meer een troef voor bedrijven om nieuw talent aan te trekken.

“We zitten in een ware evolutie op vlak van bedrijfswagens, en advies op maat is hier dus zeker geen overbodige luxe”, aldus Mathias. “We begeleiden bedrijven hun werknemers met plezier in hun elektrische avontuur.”

Volvo Van Houdt klaar voor de toekomst

Ook technisch is Volvo Van Houdt helemaal mee met de opmars van elektrisch rijden. “We zijn al enkele jaren aan het investeren in een moderne infrastructuur”, zegt Tom. “Bijkomend zetten we voortdurend in op opleidingen en hebben we alle kennis in huis om de elektrische modellen te onderhouden en repareren.”

In de concessie van Volvo Van Houdt in Geel wordt binnenkort een snellaadpunt geïnstalleerd, dat 24/7 beschikbaar zal zijn voor iedereen die elektrisch rijdt. Ook in de vestigingen in Herentals en Turnhout komen de snellaadpalen er dit jaar nog aan. Voor Volvo Van Houdt is het duidelijk: the future is electric!

Bron: Made In Kempen
Door: Cedric Van Rompaey