De nieuwe varianten van de C40 en XC40, net als alle andere nieuwe modellen van Volvo Cars, zullen beschikbaar zijn via een bijgewerkt aanbodconcept, ontwikkeld om het online bestelproces voor Volvo-auto’s makkelijker en handiger te maken. Volvo-klanten kunnen voortaan kiezen uit verschillende uitrustingsniveaus en de opties kiezen die het best aansluiten bij hun persoonlijke behoeften. De nieuwe aanbodstructuur weerspiegelt de ambities van Volvo Cars om de prijstransparantie te vergroten en de complexiteit van het modelaanbod te beperken door te focussen op aantrekkelijke, vooraf geselecteerde varianten.

Toen Volvo Cars de XC40 in 2017 voorstelde, was dit model een frisse, creatieve en opvallende toevoeging aan het Volvo-assortiment. Vijf jaar later is het een bekroond onderdeel van de portfolio van het bedrijf en een van de constante bestsellers van de autofabrikant.

Om het baanbrekende design en het moderne statement kracht bij te zetten, hebben de ontwerpers van Volvo Cars het XC40-assortiment nu een update gegeven. Dankzij een nieuwe voorbumper en een frameloze grill blijft de volledig elektrische XC40 Recharge visueel aansluiten bij de Volvo C40 Recharge. Zo komen de twee auto’s die het elektrificatietraject van Volvo Cars symboliseren mooi naast elkaar te staan.

De kenmerkende ‘Thor’s Hammer’-koplampen zijn bijgewerkt met de geavanceerde pixel-ledtechnologie, waardoor ze zich automatisch aanpassen aan het voorliggende verkeer en de weg efficiënt verlichten zonder andere bestuurders te verblinden.

Bovendien kunnen klanten voor de 100% elektrische XC40 Recharge kiezen uit premium ledervrije bekledingsopties en ook nieuwe exterieurkleuren en velgen. Ze hebben dus heel wat mogelijkheden om hun auto te personaliseren.

“Naarmate we verder evolueren in de richting van een volledig elektrisch bedrijf, moet ook ons design volgen,” aldus Robin Page, hoofd Design bij Volvo Cars. “Met de vernieuwde volledig elektrische XC40 blijven we het onmiddellijk herkenbare design verder ontwikkelen. Zo krijgt het model een moderner gezicht met een meer gestroomlijnde voorkant en een nog beter geïntegreerde grill.”

Naast de variant met dubbele motor heeft Volvo Cars ook een variant met enkele elektrische motor van de zuiver elektrische C40 Recharge onthuld. Daarmee breidt het bedrijf zijn volledig elektrische aanbod uit en ondersteunt het zijn ambitie om meer mensen te helpen overstappen naar een volledig elektrische auto.

De nieuwe enkele motor C40, die voorwielaandrijving levert, breidt het assortiment volledig elektrische Volvo-modellen uit tot vier en effent zo het pad om tegen 2030 uitsluitend volledig elektrische auto’s te verkopen.

De C40 Recharge met enkele motor heeft een 69 kWh-batterij en een geschat bereik van ongeveer 434 km met één enkele oplaadbeurt in de WLTP-rijcyclus. De batterij laadt via een snellaadsysteem vanaf 10% tot 80% van haar vermogen in ongeveer 32 minuten tijd.