Daarom gaat Volvo Car Belux samen met de concessiehouders van het Belgische en Luxemburgse net een snellaadnetwerk uitbouwen dat tegen medio 2022 maar liefst 30 stations zal tellen. Deze laadstations met hoog vermogen leveren tot 175 kW (sommige zelfs tot 200 kW), en 2 voertuigen zullen tegelijk kunnen laden. Alle oplaadpunten staan 24/7 open voor alle bestuurders van elektrische wagens en zullen zich bevinden op de sites van de Volvo-concessiehouders. Klanten van Volvo genieten een voordelig tarief dankzij hun Plugsurfing-kaart of -app, die ze ontvangen bij de levering van hun Volvo (*). De kers op de taart? We streven ernaar om 100% groene stroom te leveren!

Dankzij deze snellaadstations volstaan 40 minuten om de batterij van uw 100% elektrische Volvo op te laden (van 20% tot 90%), en duurt het een luttele 10 minuten om de batterij een extra rijbereik van 100 kilometer te geven.

Momenteel beschikken 3 concessiehouders al over zo’n oplaadpunt. Het gaat om Reiff in Chaineux, Novabil in Doornik en Collé in het Groothertogdom Luxemburg. In de komende weken staan vier andere concessiehouders op de agenda (Van Kasteren in Sint-Niklaas, Heremans in Heist-op-den-Berg, Scancar in Wilrijk en ACB Delta in Brussel).